Osuuskunta Maitosuomi

EN SE FI

Osuuskunta Maitosuomi on Valion omistajaosuuskunta, joka vastaa toiminta-alueensa omistajatilojen maidon hankinnasta ja tarjoaa omistajayrittäjilleen laadukkaita palveluja.

 

Osuuskunta Maitosuomi syntyi kahden osuuskunnan, Osuuskunta Maitosuomen ja Osuuskunta ItäMaidon, fuusioituessa 1.9.2019.

 

Maitosuomen maidonhankinta-alueeseen kuuluu 113 kuntaa Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, ruotsinkielisellä Pohjanmaalla, Pohjois-Hämeessä, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Maitosuomi on Valion suurin omistajaosuuskunta.

 

Osuuskunta Maitosuomi on vastuullinen maidon markkinointikanava, joka luo omistajilleen mahdollisuuden menestyä. Toiminnan tuloksena syntyy suomalaista, turvallista ruokaa eettisesti ja kestävästi. Maitosuomen tavoitteena on maksaa omistajayrittäjilleen kilpailukykyistä maidon hintaa. Omistajayrittäjille tarjotaan laadukkaita palveluita itse tuottamalla ja yhteistyössä maitoalan verkostojen kanssa. Osuuskunnan oma talous pidetään kunnossa mm. panostamalla eri toimintojen tehokkuuteen.

 

Maitosuomi ja sen 1676 (31.12.2023) omistajatilaa ovat sitoutuneet toteuttamaan Valion vastuullisuusohjelmaa, jonka perustana ovat eläinten ja ihmisten hyvinvointi sekä läpinäkyvä tuotantoketju maitotilalta ruokapöytään Valiolaisine tuotanto- ja toimintatapoineen.

 

Maitosuomen toiminnot:

  • Maidontilitys ja taloushallinto
  • Omistajapalvelut
  • Valmakauppa
  • Tilasäiliöpalvelut
  • Keräilykuljetus

Osuuskunta Maitosuomi 31.12.2023

 

Koti- ja hallintopaikka: Lapinlahti

Liikevaihto: 535 milj.€

Maidontuottajia: 1676 

Maidon vastaanotto: n. 817 milj. litraa 

Maitoautoyhdistelmiä maidonkeräilyssä: 30

Omistus Valiosta: 42,7 %

 

Tästä Valion sivuille